De schrijvers

Te veel vergaderen, zinloze belletjes doen, nooitgelezen rapporten schrijven, collega’s die niet mee willen werken, eilandvorming en belangentegenstellingen zijn aan de orde van de dag. Allemaal het gevolg van gebrek aan alignment oftewel: de neuzen staan niet dezelfde kant op.

Dit is het boek dat we hadden willen lezen toen we zelf nog studeerden

Waarom wordt er op managementopleidingen zo weinig verteld over hoe het echt allemaal werkt in organisaties? Eigenlijk moet iedere manager het steeds maar weer zelf uitvinden. Vind je het gek dat er van alles door elkaar loopt? Wij besloten al onze kennis en ervaring te bundelen en eens een keer goed op te schrijven hoe je een organisatie moet opbouwen en runnen.

Hans Veltman de alignment puzzel

Hans Veltman

Hans Veltman heeft een master Technische Bedrijfskunde (TU Enschede) en een Master Informatiemanagement (Universiteit van Tilburg). Hij begon in 1989 als consultant voor IT & Supply chain bij IPL-TNO. In 1996 richtte hij het bedrijf Every Angle Software Solutions op om slimme beslissings-ondersteunende software voor SAP-omgevingen te ontwikkelen. Door combinatie van kennis van het ERP systeem, kennis van bedrijfsprocessen en intelligente algoritmes hielp deze software bedrijven gestroomlijnder te werken. Tijdens zijn carrière heeft Hans vele bedrijven geadviseerd, waaronder de bekendste Hunter Douglas, Heineken, Honeywell, DSM, Philips, Cargill, Coats en PPG.

Jacques Adriaansen De Alignment Puzzel

Jacques Adriaansen

Jacques Adriaansen heeft een technische master Wetenschappelijke Computertoepassingen (UHasselt). Hij begon zijn carrière als informaticus bij de Belgische Rijkswacht in 1978, waar hij ervaring opdeed in software engineering en operationeel beheer. In 1986 ging hij bij IPL-TNO-TUE (een joint venture van TNO
en de Universiteit van Eindhoven) aan de slag, waar hij in 1995 werd benoemd tot directeur. In 1998 werd Jacques director bij Magnus Management Consultants, waar hij als organisatieadviseur werkte in het kader van SAP implementatieprojecten.
Vanaf 2002 werkt Jacques als zelfstandig organisatieadviseur. Hij was mede-oprichter van Every Angle Software Solutions, waar hij in de periode van 2015 tot 2021 actief geweest is in de rollen van CEO, consultingmanager en Director Every Angle Academy.
Jacques geniet van kennisoverdracht en deelt zijn inzichten graag met business professionals als veelgeprezen spreker op beurzen en events en als in-company trainer. In de loop van zijn carrière heeft Jacques veel bedrijven geadviseerd, waaronder de leden van de Centrale Bond van Meubelfabrikanten, Elopak, KLM Catering Services, Philips Consumer Services en Ericsson.

Peter Morren De Alignment Puzzel

Peter Morren

Peter Morren heeft een technische master Bedrijfskunde (TU Enschede). Hij begon zijn carrière in 1982 bij Fokker Aircraft. Daarna werkte hij voor verschillende adviesbureaus. Peter heeft speciale expertise in het helpen van klanten om betere prestaties te behalen in hun dagelijkse activiteiten, o.a. door de bedrijfsprocessen te vereenvoudigen en de planningsmethoden en de ondersteunende informatiesystemen op elkaar af te stemmen. Zijn motto: “Om complexiteit te krijgen hoef je niets te doen, het groeit vanzelf, maar eenvoud moet worden ontworpen”.
Hij is een expert op het gebied van innovatie en verandering, waarbij hij structuren en systemen afstemt op processen. Peter heeft tijdens zijn lange werkzame leven voor een groot aantal opdrachtgevers gewerkt, zowel kleine als grote bedrijven. Enkele van de bekendere zijn Amsterdam Airport Schiphol, DSM, Fokker Services, KLM, Kone, Perfetti van Melle, Stork, Stryker en Teijin.

Rob Kwikkers

Rob Kwikkers (1954) studeerde Economische Bedrijfstechniek (ing) aan de HTS Dordrecht, Technische Bedrijfskunde (ir) aan de TUE, en Business Administration (MBA) aan The University of Michigan, USA.  In 1987 promoveerde hij (Ph.D.) aldaar op het modelleren van onzekerheid in lange bedrijfsketens.  

Sinds 1987 werkte Rob Kwikkers achtereenvolgens als adviseur, directeur en partner bij IPL Advies in Veldhoven, een adviesbureau in besturing en informatiesystemen voor logistiek en supply chain management.  Daarnaast was hij sinds 2003 in deeltijd als Lector Supply Chain Management verbonden aan de Fontys Hogeschool voor Techniek en Logistiek in Venlo.  Ook was hij Lector van de Master opleidingen Logistiek & Supply Chain Management (L&SCM) en de Master in Business Engineering (MBE) bij NCOI, Hilversum.  Rob was van 2014 tot 2018 secretaris van de European Certification Board Logistics (ECBL) van de European Logistics Association (ELA).

Rob Kwikkers gaf en geeft les aan de Rotterdam School of Management en de Bled School of Management, alsmede in management training programma’s van Philips Lighting en Consumer Electronics, ING, en CRH.

Rob is gespecialiseerd in supply chain management en de toepassing van informatiesystemen in dynamische omgevingen met complexe organisatiestructuren. Tijdens discussies vist hij steevast een raak voorbeeld uit de onuitputtelijke verzameling bedrijfscases die hij paraat heeft. Het motto van Rob is: ‘niets is zo praktisch als een goede theorie.’